.
.

.

PREVIEW INTER – WOLFSBURG


E una dintre serile în care, oricât de pesimişti suntem sau am devenit, există ceva care ne împinge să sperăm că se va termina cu bine. În astfel de momente de dificultate, mulţi ne amintim cu ce fel de echipă ţinem şi e imposibil să nu ne întrebăm “cum ar fi dacă…?“.

Marţi, am scris un text destul de lung despre meciul cu Cesena şi despre cum am ridicat steagul alb. Vorbeam despre resemnare, despre cum un alt sezon s-a încheiat practic încă din martie şi că restul jocurilor rămase de disputat sunt doar o agonie, în aşteptarea anului viitor, când o vom lua de la capăt cu speranţele că va fi mai bine. Apoi, mi s-a stricat calculatorul şi n-am mai apucat să-l public. Deşi nu sunt genul care să creadă în astfel de lucruri, mi-am făcut curaj şi am interpretat ceea ce s-a întâmplat ca fiind un semn. Şi nu doar că trebuie să-mi schimb calculatorul. Aşa că am decis să nu rescriu textul respectiv. Şi mi-aş dori să nu fie nevoie să o fac.

Sunt multe lucruri care ne împiedică să fim optimişti înaintea returului cu Wolfsburg. Rezultatul din tur, forma de moment, limitele evidente ale echipei, absenţa unui jucător care poate face diferenţa, aşa cum e Shaqiri. Dar ceva îmi spune că, în alea 90 de minute (sau mai multe) suntem obligaţi să credem şi să sperăm. Să credem şi să sperăm acel Pazza Inter încă e acolo şi aşteaptă să iasă în faţă. Să credem şi să sperăm că băieţii lui Mancini au orgoliul necesar pentru a întoarce în favoarea lor o situaţie aparent fără ieşire. Să credem şi să sperăm că istoria unor seri minunate (Liverpool, Aston Villa, Strasbourg, Bayern) se poate repeta. Tot un Inter al lui Mancini l-a făcut pe Scarpini să rămână aproape fără voce în timp ce ţipa “nulla e impossibile“, într-un meci simbolic pentru ceea ce înseamnă acest club.

Dacă noi suntem obligaţi să credem şi să sperăm, lăsând deoparte toată dezamăgirea şi toată frustrarea unui sezon slab, cei 11 care vor intra pe teren sunt obligaţi să dea totul. Să arate că echipa asta mai poate avea un cuvânt de spus. Să arate că Inter încă e o echipă mare. Să aibă grinta unui Materazzi sau Stankovic, inteligenţa unui Cambiasso şi sufletul unui Zanetti. Sigur, poate nu va fi suficient pentru calificare, dar dacă vom ieşi din competiţie văzând toate astea, ne va fi puţin mai uşor. Şi ne va oferi un plus de încredere pentru viitor. Nimic nu e încă pierdut, dar e nevoie de multă transpiraţie şi determinare pentru a câştiga. Plus puţin noroc. Însă norocul ţi-l mai faci şi cu mâna ta.

Forza INTER!
13 thoughts on “PREVIEW INTER – WOLFSBURG

 1. bodyky

  In momentul asta suntem atat de imprevizibili incat nici macar Helenio Herrera nu ar fi in stare sa-si gaseasca cuvintele potrivite pentru a motiva jucatorii.

  Eu cred ca vom trece de ei dupa un meci nebun. Forza INTER!!

  Reply
 2. aditzuuu1556

  Cu cat se apropie meciul cu atat sper mai tare k ne vom califica!
  Din pacate avem o echipa imprevizibila,putem face un meci mare,dar si un meci f. prost! Sunt sigur ca vom inscrie…problema e ca mereu primim gol…
  Pazza Inter!!!!

  Reply
 3. inter4ever

  0-1 pauză, adios… mai bine asa, ne făceam de râs prea tare prin Europa… prin Serie A macar mai facem câte-un egal cu empoli si cesena… cam ăsta e nivelul, din păcate… jenant spre penibil!!!!! 🙁 Sper doar să nu-l mai aud pe marele antrenor spunându-ne cum la anul tragem la titlu, că n-am lămâie în casă…

  Reply
 4. MishuB

  Sa fim seriosi..doar gura a fost de noi pana acum….. imi pare rau pt oamenii aia care au venit in numar destul de mare la stadion..

  Reply
 5. Fan juBe

  @inter4ever

  Asta mi-a sarit si mie in ochi…faptul ca ati luat gol de la Bendtner…jucator care n-a reusit sa marcheze in 11 meciuri la noi, intr-un campionat pe care l-am dominat.
  Slab, tare…

  Pacat…pana acum aveam toate echipele in cupele europene, ar fi fost bine daca treceati mai departe voi si Torino.

  Reply
 6. Daniel

  @Ionut

  Acum poate postezi cronica meciului cu Cesena, caci a disparut orice impediment dupa ce-am tras cortina rusinos peste aventura europeana!

  Reply
 7. inter4ever

  nu mă deranjează neapărat eliminarea, cât lipsa unei perspective!!!@ toata echipa e slabă rău, nu doar apararea, nici nu stiu unde ne_ar trebui mai întâi întăriri… sincer, dacă în vară pleacă Handa si Icardi, cu restul habar n_am la ce mai putem spera 🙁

  Reply
 8. cornelstelistu

  Ce e copii, v’au dezamagit fantasticii lu mancini? Pai nu era guarin il fenomeno parca? Kovacic nu era peste matthaus? icardi nu era peste Ronaldo? Mancini nu era Mou la patrat??? De fenomenele brozovic si santon nu mai zic nik, ca m’au convins in sfarsit, sunt buni di tat… buni sa faci egal chinuit acasa cu Cesena… vai capu lor si’al nostru!!!!!!!!!!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *