.
.

.

PREVIEW LAZIO – INTER


La două zile după ce şi-a aflat sancţiunile primite din partea UEFA, din cauza nerespectării fair-play-ului financiar, Inter îşi joacă, probabil, ultima şansă de calificare în următoarea ediţie a cupelor europene. Nerazzurri o înfruntă pe Lazio, în deplasare (ora 21:45, în direct pe Digi Sport 3 şi Dolce Sport 3), iar un alt pas greşit înseamnă ieşirea din cursa pentru Europa.

Băieţii lui Mancini vin după cea mai lungă serie fără înfrângere din actuala ediţie de campionat (6 meciuri), dar, aşa cum se întâmplă de multe ori, cifrele pot fi înşelătoare. Pentru că Inter a ratat două şanse importante de a se apropia de îndeplinirea obiectivului, prin remizele înregistrate pe teren propriu în jocurile cu Parma şi Chievo. Sunt însă şi cifre care oferă motive de optimism. Ultimele şase deplasări au adus un total de 13 puncte din 18 posibile. Singurii paşi greşiţi au fost egalul de pe San Paolo şi eşecul de la Genova, cu Sampdoria. De altfel, cu Mancio pe bancă, nerazzurri se descurcă mai bine pe teren străin, unde au o medie de 1,58 puncte, faţă de 1,27 pe Meazza.

Din punct de vedere tactic, probabil că ne ajută mai mult să jucăm în deplasare, dar, pentru mine, cel mai frumos lucru este să jucăm pe San Siro, la noi acasă“, a lămurit acest aspect Mancini, care îşi va înfrunta trecutul diseară. Tehnicianul interist a petrecut şase sezoane la Lazio – trei ca jucător, perioadă în care a câştigat un Scudetto, una ca secund şi două ca principal, din această calitate cucerind o Cupă a Italiei.

În aceeaşi postură se află şi Hernanes, care merge pentru prima oară ca adversar pe Olimpico. Brazilianul a mai jucat însă împotriva fostei echipe şi chiar a reuşit să marcheze, în urmă cu exact un an, când a stabilit rezultatul final în victoria cu 4-1 care a asigurat Interului calificarea în Europa League.

Dacă nu vor exista surprize de ultimă oră, Il Profeta va fi din nou titular în această seară în spatele celor doi atacanţi. De altfel, este de aşteptat ca Mancini să folosească acelaşi prim 11 din etapa trecută, singura modificare fiind prezenţa în echipa de start a lui Gnoukouri, favorit în faţa croaţilor Kovacic şi Brozovic. Totuşi, la conferinţa de presă de ieri, Mancio a spus că mai are un dubiu în apărare, unde este posibil să-l vedem pe Santon în locul lui D’Ambrosio.

De cealaltă parte, Stefano Pioli i-a recuperat pe Klose şi Biglia, nu însă şi pe De Vrij, cel mai important om din apărarea lui Lazio. Biancocelesti sunt în uşoară scădere de viteză (o singură victorie în ultimele patru meciuri), dar au o motivaţie suplimentară, după ce Roma a pierdut aseară în faţa Milanului. Cu un succes în această seară, lazialii ar reveni pe locul 2 şi ar face un pas important spre calificarea în Champions League. Statistica este de partea lor. Inter nu a mai bătut pe Olimpico din 2010, iar de atunci au urmat patru înfrângeri – două cu 3-1 şi două cu 1-0. Ultimele au fost decise de fiecare dată de Klose, pe final de meci.

Inevitabil, Mancini a fost întrebat şi de sancţiunile UEFA, iar răspunsul său a dat senzaţia că cei din conducere nu au fost luaţi pe nepregătite şi că decizia forului european nu afectează foarte mult strategia de mercato a clubului. Ba chiar, tehnicianul nerazzurrilor a lăsat de înţeles că oficialii interişti sunt dispuşi inclusiv să plătească întreaga amendă de 20 de milioane de euro pentru a-i pune la dispoziţie antrenorului o echipă competitivă. Dar despre aceste aspecte vom avea timp să vorbim la finalul sezonului. Acum, lucrurile importante sunt altele.

Forza INTER!
5 thoughts on “PREVIEW LAZIO – INTER

  1. maryo

    Da, da…bine ca nu a intrat si Carizo,deci nu prea a fost fair…:))Un meci cu de toate ,ramane de vazut cum se va termina acest campionat!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *