.
.

.

PREVIEW SAMPDORIA – INTER


În această seară (ora 21:45, în direct pe Digi Sport 3) începe cea mai dificilă parte a sezonului. Agonia.

La nivel declarativ, toată lumea de la Inter susţine că sezonul nu s-a încheiat şi că încă există obiective pentru care se joacă. Teoretic, nu e nimic greşit în asta. Ba chiar, e de dorit ca antrenorii şi jucătorii să continue să intre pe teren hotărâţi să dea totul. Dar pentru fanul interist, lucrurile sunt cât se poate de clare. Un nou an ratat, o nouă stagiune terminată încă din martie. Pentru suporterii nerazzurri, singurele mize în ultima parte a campionatului sunt duelurile cu Milan şi Juventus, care pot aduce o palidă consolare sau pot accentua sentimentul de frustrare.

Puţine sunt lucrurile care se mai pot cere echipei în această perioadă de agonie. Unul dintre ele este să vedem că bazele sezonului viitor se pun încă de acum. Într-un fel, lipsa de presiune ar putea să-i facă pe băieţii lui Mancini să joace mai aproape de potenţialul pe care unii dintre noi continuă să creadă că-l au. Să arate că-şi merită locul la Inter, al cărui tricou, aşa cum spunea Zanetti acum câteva zile, nu este pentru toată lumea.

Sampdoria este un adversar potrivit în acest moment. O echipă care are rezultate peste aşteptări, una dintre surprizele plăcute ale Seriei A, creată după chipul şi asemănarea lui Sinisa Mihajlovic. Este al treilea duel cu genovezii în actuala stagiune. Primele două, în turul campionatului şi în Cupa Italiei, au fost câştigate de nerazzurri. Culmea, fără gol primit. Ceva îmi spune însă că, acum, nu va mai fi aşa uşor. În primul rând, pentru că, de această dată, se va juca pe Marassi. În al doilea rând, pentru că, spre deosebire de Inter, blucerchiati au mai mult decât şanse teoretice la o poziţie de cupe europene. În fine, poate cel mai simplu motiv, Doria se află într-un moment de formă mai bun. Trei victorii consecutive vs. trei etape la rând fără succes, plus o eliminare cu dublă înfrângere în Europa League.

Speranţele pentru un deznodământ fericit stau mai mult în tradiţia duelurilor directe. Sampdoria are o singură victorie în ultimele 21 de meciuri cu Inter şi nu a mai marcat acasă împotriva nerazzurrilor de 288 de minute. Mai mult decât atât, Mancini este neînvins în precedentele 13 partide disputate ca antrenor contra echipei la care a făcut istorie ca jucător. De asemenea, Icardi a înscris mereu în întâlnirile cu fostul său club. De cealaltă parte, dincolo de forma foarte bună, genovezii au argumentul că, alături de liderul Juventus, sunt singurii neînvinşi pe teren propriu în actuala ediţie de campionat.

Un succes în această seară ar schimba foarte puţin datele problemei, dar o serie pozitivă în perioada următoare ar putea să facă agonia finalului de sezon mai uşor de suportat.

Sursa foto: inter.it
11 thoughts on “PREVIEW SAMPDORIA – INTER

 1. Deki

  Daca Juan Jesus e in continuare titular inseamna ca Mancini nu are mai mult creier decat……sa zicem Mazzarri.

  Reply
 2. Maryo

  La Mancini este cert ca nu creier ,are el multe de reprosat ,dar aici?!!pe cine ai vedea tu in locul lui juan ? Macar de-ar fi jucat in formula asta cu WB. 🙂

  Reply
 3. tutti66

  “Bazele sezonului viitor” se pun daca se va vinde jumatate de echipa,cu multi din acesti “figuranti” nu vad un viitor prea rose.
  De decarul Kovacici par interesati multe echipe,sper ca e pe bune;oricum daca ramane antrenor Mancini prevad miscari de trupe.
  Valoarea lui Juan nu e acesta din momentul actual,are un blocaj,ar trebui sa-si ia vacanta ca si Pastore.
  Deseara cu Samp daca nu e presiune presimt ca nu va fii nici dorinta de victorie.

  Reply
 4. inter4ever

  Am înțeles că ne_au ciupit arbitrii, dar problemele de fond rămân:
  1. De ce_l mai chinuim pe Podolski, lemn tănase în toate meciurile si sigur pa! la vară?!? De ce nu încercăm acolo niște copii de la Primavera, că tot jucăm de amorul artei până la finalul sezonului?!?
  2. Ce facem cu Kova? Blablaurile cu 40 mil € de la Barca sunt pt preșcolari… Mancio are datoria să_i găsească postul pe care să dea randament si să_l trezească! Dar văd că el nu_l mai folosește deloc…
  3. Nu cumva Mancio e mai bun manager decât antrenor, asa cum am citit printr_o analiză prin ziarele italiene? Să ai medie de puncte sub Mazzarri, cu un lot mai bun, mi se pare chiar ciudat, total inexplicabil!!!
  Ar mai fi multe de zis, da’ e târziu si mă doare capu’ 🙂

  Reply
  1. Ionuţ Post author

   Nu confunda ciupitu’ cu jafu’ la drumul mare.

   Altfel, de acord cu problemele de care vorbeşti, de care suntem cu toţii conştienţi, dar asta nu înseamnă că tre’ să se întâmple ce s-a întâmplat la Genova.

   Gol anulat aiurea cu Cesena, cel puţin un penalty nedat cu Doria. Cel puţin 3 puncte pierdute în ultimele două etape pentru că aşa au vrut mizeriile cu fluier, care nu ne lasă nici măcar să ne vedem de durerea noastră.

   Reply
   1. inter4ever

    În ultimele 6 partide avem 4 eșecuri si 2 remize, palmares de cagliari, nu de INTER!!! Dacă ne ascundem în spatele unui gol anulat cu cesena, înseamnă că ne facem că nu vedem dezastrul defensiv de pe tot parcursul sezonului, momentul incredibil de nasol al lui Kova, incapatanarile lui Mancio, etc, etc. Altfel, da, arbitrii sunt si vor rămâne o mizerie in Serie A! Dar pt noi mereu a fost asa… 🙁

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *