.
.

.

PREVIEW UDINESE – INTER


La trei zile după succesul obţinut în faţa Romei, Inter trebuie să confirme uşorul reviriment din ultima perioadă pe terenul lui Udinese, acolo unde, tot în urmă cu trei zile, Milan a fost învinsă. Meciul începe la ora 21:45 şi va fi transmis în direct pe Dolce Sport 4.

Meciul tur dintre cele două echipe a fost o mare dezamăgire. Inter a condus la pauză, dar a cedat inexplicabil în partea a doua, iar friulanii au plecat cu toate punctele de pe Meazza. Situaţia era însă diferită atunci. Mancini se afla la doar a treia partidă din al doilea său mandat şi nu reuşise încă să scoată echipa din haosul mazzarrian. Acum, lucruririle stau altfel, chiar dacă rezultatele nu au fost cele aşteptate.

Nerazzurri merg la Udine într-un moment bun, după trei jocuri fără înfrângere (patru, dacă punem la socoteală şi meciul cu Parma, dar suntem oameni serioşi) şi prestaţii convingătoare. În perioada scursă de la eşecul din prima parte a campionatului, Mancini a reuşit să dea echipei o identitate şi o idee clară de joc. Mai mult decât atât, în cele din urmă, se pare că antrenorul interist a găsit o formaţie ideală, care suferă modificări importante doar atunci când există suspendări sau accidentări.

Cu o situaţie de acest fel se confruntă Mancini astăzi. Ranocchia şi Juan Jesus sunt suspendaţi, astfel că apărarea nerazzurra va avea o formulă inedită pe Friuli. Cuplul central va fi format din Vidic şi Felipe, în timp ce D’Ambrosio şi Santon vor juca pe cele două flancuri. Vestea bună este revenirea lui Medel şi nu trebuie exclusă posibilitatea ca chilianul să fie retras în apărare, într-o linie de trei centrali. Totuşi, şansele ca acest lucru să se întâmple sunt foarte mici.

Întoarcerea lui Medel printre titulari înseamnă trecerea lui Gnoukouri pe bancă, dar linia de mijloc va suferi şi o altă modificare. Forma slabă din ultima perioadă a lui Brozovic şi impactul foarte bun pe care Kovacic l-a avut în meciul cu Roma l-au convins pe Mancini să apleze la o ştafetă croată, Mateo urmând să joace din primul minut pentru doar a doua oară în ultimele cinci meciuri. În schimba, Shaqiri va fi din nou rezervă, în condiţiile în care Hernanes îşi continuă evoluţiile foarte bune. Totul este clar în privinţa ofensivei, acolo unde Palacio şi Icardi nu au rivali la acest moment.

Cu şase etape rămase de jucat, Inter se vede readusă în cursa pentru un loc de cupă europeană de rezultatele din runda precedentă. Totuşi, nerazzurri nu depind doar de ei în această luptă în care mai sunt implicate Sampdoria, Fiorentina, Genoa şi Torino. În acest moment al sezonului, orice pas greşit poate anula şansele oricum mici de a evolua în viitoarea ediţie a Europa League. Însă echipa lui Mancini are şi alte motive pentru care finalul de campionat este important: trebuie să continue progresele recente şi să pună încă de acum bazele stagiunii care urmează. Indiferent dacă aceasta include sau nu prezenţa în Europa.

Forza INTER!
4 thoughts on “PREVIEW UDINESE – INTER

 1. WooZie

  Ar trebui sa imi fac griji de faptul ca Shaqiri incepe sa frece banca dupa un debut in care s-a impus ca titular incontestabil?

  Intradevar el joaca mai bine intr-un sistem 4-2-3-1 unde sa joace lateral in spatele varfului dar parca nici sa stea pe banca nu e o solutie.

  Nu as vrea sa plece din vara ca pare genul de jucator de care Interul are nevoie acuma.

  Reply
 2. inter4ever

  nu văd meciul, dar doi eliminați de la udinese, plus penalty pt noi?!??!?? l-a luat thohir pe moggi în conducere??? 🙂 moamăăăăă, a dat până și podolski gol, ăsta e chiar eveniment epocal!!!!!!!!!! :))))))))))))))

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *