.
.

.

PRIMA LOVITURĂ A LUI THOHIR. HERNANES ESTE JUCĂTORUL INTERULUI


Cu o întârziere de trei ani şi jumătate, Hernanes ajunge la Inter. Brazilianul devine nerazzurro în schimbul unei sume care se învârte în jurul a 20 de milioane de euro (bonusuri incluse) şi reprezintă probabil cea mai importantă lovitură de mercato din Serie A în ianuarie. Rămâne ca şi impactul să fie pe măsură.

Image and video hosting by TinyPic

Hernanes ar fi trebuit să ajungă la Milano încă din vara lui 2010, dar federaţia italiană a schimbat regulile şi a limitat numărul jucătorilor extracomunitari care puteau fi transferaţi, astfel că oficialii nerazzurrilor au fost obligaţi să aleagă între cel poreclit Profetul şi Coutinho. L-au ales pe cel din urmă, iar mijlocaşul crescut la Sao Paulo a luat drumul capitalei Italiei, unde a semnat cu Lazio.

Ajuns la aproape 29 de ani şi cu perspectiva Cupei Mondiale din această vară de pe teren propriu, Hernanes a decis că este momentul să facă următorul pas în carieră şi i-a cerut transferul preşedintelui Claudio Lotito. Şeful bianocelestilor nu este un tip cu care se negociază uşor, dar, din fericire, povestea nu s-a transformat într-o telenovelă. Asta şi pentru că dorinţa jucătorului a fost clară, iar Erick Thohir a înţeles că trebuie să se prezinte în faţa fanilor cu un nume important. De altfel, indonezianul s-a ocupat personal de tratative, semn că achiziţionarea brazilianului a fost o prioritate.

Sunt ani de când Inter nu a mai reuşit o asemenea lovitură, cu atât mai puţin în perioada de mercato din ianuarie. Hernanes, care la venirea în Italia era văzut ca un jucător asemănător ca stil cu Pirlo, s-a transformat în aceste sezoane într-un mijlocaş complet, capabil să acopere practic orice poziţie la mijlocul terenului. Deloc lipsit de importanţă, a fost dorit în mod special de către Mazzarri, care, cel mai probabil, îl va folosi a la Hamsik (are calităţile necesare), deşi în centrul liniei mediane se simte cel mai bine. De altfel, acolo a evoluat în cea mai mare parte a acestui sezon, în care a reuşit deja patru goluri şi o pasă decisivă.

Cu o progresie şi un dribling foarte bune, excelent la şuturile de la distanţă şi la execuţiile din lovitură liberă şi având o medie a golurilor marcate deloc de neglijat (33 în 118 meciuri de Serie A), Hernanes aduce un plus de calitate într-un compartiment în care nerazzurri au suferit mereu în ultimii ani. Înţeleg îngrijorarea celor care se tem că venirea brazilianului îl va bloca şi mai mult pe Kovacic, dar Inter avea nevoie de un asemenea transfer. În primul rând, pentru a demonstra că încă poate atrage fotbalişti importanţi şi că ambiţia de a reveni în prim-plan nu a dispărut încă. Din punctul meu de vedere, Kovacic şi Hernanes pot evolua fără probleme în acelaşi timp, totul e ca antrenorul să vrea să facă asta şi să găsească chimia potrivită,

Alegerea mea nu a avut nicio legătură cu banii. Am ambiţia de a face ceva important în fotbal, aceasta a fost alegerea mea”, a spus Hernanes, într-un ultim interviu acordat postului de radio al celor de la Lazio. După lacrimile din ziua precedentă, această declaraţie vine să confirme că brazilianul nu este doar un fotbalist foarte bun, ci şi un caracter deosebit. Astfel de oameni n-au avut niciodată probleme să se impună la Inter.Benvenuto Profeta!

Andy Polo, o lovitură pentru viitor?

Tot astăzi, Inter l-a transferat definitiv pe Andy Polo, un puşti de 20 de ani din Peru, care este considerat una dintre marile speranţe ale fotbalului sud-american. Poate evolua ca extremă sau ca atacant, are 1,70 metri şi 64 de kilograme, iar nerazzurri l-au achiziţionat de la Universidad San Martin. Din câte se pare, până la finalul acestui sezon, va juca în echipa Primavera, unde poate fi folosit un jucător în afara vârstei regulamentare de 19 ani.

Image and video hosting by TinyPic

Recunosc că până astăzi nu am auzit de proaspătul interist. Am căutat pe net informaţii despre el şi am descoperit articolul celor de la Generazione di Talenti, care i-au făcut un portret în cuvinte frumoase. În plus, mai jos găsiţi câte lucruri interesante despre Andy Polo.

-A explodat la Campionatul sud-american Under 17 din 2011, atunci când a marcat de trei ori în patru apariţii pentru naţionala Perului.

-A debutat în prima ligă din Peru pentru Universitario de Deportes, când nu împlinise încă 17 ani, iar peste puţin timp a marcat şi primul său gol ca profesionist.

-Alături de echipa de tineret a celor de la Universitario, Polo a cucerit Copa Libertadores Under 20 în 2011

-A fost aproape de Genoa la începutul lui 2013, grifonii având o opţiune pentru transferul său încă din 2012, dar în cele din urmă afacerea a picat.

-Potrivit lui Daniele Mari de la fcinter1908.it, în 2012, când se vorbea despre un interes al lui Schalke, Polo ar fi declarat că îşi doreşte să joace doar la Barcelona sau la Inter în Europa.

Surse foto: caughtoffside.com, generazioneditalenti.eu
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *