.
.

.

“REGULA”. ROBERTO MANCINI NU MAI ESTE ANTRENORUL INTERULUI


Cu un comunicat sec, Inter a anunţat că a ajuns la un acord cu Roberto Mancini privind rezilierea de comun acord a contractului tehnicianului, cu un an înainte ca acesta să ajungă la final. Clubul i-a mulţumit antrenorului pentru munca depusă în al doilea mandat pe banca nerazzurrilor, care a durat aproape doi ani.

În momentul revenirii lui Mancio la Inter, în noiembrie 2014, aduceam în discuţie tradiţia nefavorabilă a antrenorilor care s-au întors la echipă fără a reuşi să repete performanţele obţinute prima oară. Mă întrebam atunci dacă Mancini va fi excepţia sau regula. S-a dovedit că a fost regula.

Mancini îşi încheie a doua experienţă la Inter pe minus. Deşi are merite indiscutabile în construirea actualului lot, mult superior valoric celui pe care l-a preluat de la predecesorul său, tehnicianul de 51 de ani nu a reuşit să-i readucă pe nerazzurri în Liga Campionilor, jocul a fost dezamăgitor în cele mai multe cazuri, nu a putut da echipei o identitate, iar stilul său mofturos de a lucra nu au făcut decât să-i grăbească despărţirea de club.

Modul în care Mancini s-a comportat în această vară poate fi înţeles până la un punct. Oricine are nevoie să se simtă dorit la locul de muncă, antrenorul este îndreptăţit să ceară transferuri care să se potrivească filosofiei sale, dar fără ca toate acestea să afecteze pregătirea şi evoluţiile echipei. Din păcate pentru el, Mancio a mers prea departe şi conducerea nu a mai avut altă soluţie decât să renunţe la serviciile sale, chiar cu riscul de a pune în pericol întregul sezon. Drumul de la “il nostro fuoriclasse” la rezilierea contractului e al dracului de scurt câteodată.

Comportamentul omului de pe bancă a tensionat atmosfera în vestiar şi risca să compromită complet o altă stagiune. Din acest punct de vedere, despărţirea nu mai putea fi evitată. Poate că e puţin cam târziu, dar măcar acum există posibilitatea ca entuziasmul să revină în rândul jucătorilor, iar antrenamentele să fie făcute cu gândul la meciuri, nu la prelungiri de contract nemeritate şi ivorieni intraţi pe panta descendentă a carierei.

Cel mai probabil, noul antrenor va fi Frank De Boer. Sunt multe motive pentru care olandezul nu va avea deloc o sarcină uşoară. Există, însă, şi argumente în favoarea sa. Am scris deja despre toate. Ţinând cont de situaţie şi de moment, e fundamental ca fostul tehnician al lui Ajax să simtă sprijinul tuturor celor din club, inclusiv pe cel al fanilor.

Forza INTER!
2 thoughts on ““REGULA”. ROBERTO MANCINI NU MAI ESTE ANTRENORUL INTERULUI

 1. Aeso

  A plecat si al doilea antrenor al Interului. Zic asta, deoarece pina la 1 iulie clubul il mai platea pe unu'(WM).
  E clar ca nu se compara loturile avute la dispozitie de Strama&WM vs Mancini. Dar sunt prea putine meciurile in care Inter, antrenat de Mancini, a aratat cu adevarat bine.
  Chiar daca transferurile facute sunt ca pentru o echipa de locul 3-4, noul antrenor are cu cine lucra. Depinte numai de el sa faca in asa fel incat jucatorii constanti ai echipei sa creasca, iar cei plafonati sa revina la viata, daca mai e posibil.

  Reply
 2. MishuB

  Salutare,

  Din nou zic, Mancini a vrut sa faca rau Interului. Si-a bagat picioarele si a zis ca daca pleaca macar mai scoate niste bani.. Nu l-a interest de nimic, nici de jucatori, nici de conducere si, cel mai important, l-a durut in cot de culorile clubului si fani.

  A bagat scuza ca nu i s-au adus jucatori doar ca sa mai ia un ban de la club. sunt sigur ca vroia sa plece de sezonul trecut.. Lichea de om,… si o data cu terminarea acestui contract a devenit official, cu acte in regula, un antrenor de duzina.

  O data cu el as vrea sa plece si celalalt bufon – Icardi. Poa’sa fie el meserias dar nu poti pe de o parte sa zici ca iubesti clubul si pe alta sa iti pui muierea sa scrie ca “nu esti curajos daca nu vrei sa faci o schimbare” si sa o trimiti sa negocieze pe la alte cluburi. sper doar sa plece in afara Italiei

  II urez bun venit lui De Boer si ii doresc tot succesul din lume. Mancini I-a facut treaba mai usoara ca nu a ridicat stacheta prea sus in acesti 2 ani.

  Forza Inter

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *