.
.

.

RETRAGEREA UNUI CĂPITAN


Simt că e momentul potrivit pentru a mă retrage. Pentru că fotbalul mi-a dat atât de mult şi m-am bucurat de fiecare moment. Pentru că, după accidentarea din aprilie anul trecut, am vrut să demonstrez că pot reveni şi că pot fi din nou competitiv şi am reuşit. Mă simt complet şi realizat. Să mă retrag la 41 de ani este un sentiment de nepreţuit. Este ceva cu o valoare imensă, iar acum e momentul potrivit”.

Image and video hosting by TinyPic

Ştiam că ziua aceasta va veni, ne aşteptam să vină, dar când chiar se întâmplă tot există o senzaţie de parcă nu eram pregătiţi. Să-l auzi pe Javier Zanetti vorbind despre retragere e parcă ireal. Omul-record din istoria Interului, omul care nu oboseşte niciodată, omul care arată aproape la fel ca atunci când a intrat pe poarta de la Appiano în urmă cu 19 ani nu va mai juca fotbal. În astfel de momente, dincolo de tristeţe, parcă ne simţim cu toţii mai bătrâni.

Recordurile stabilite de Zanetti în cele două decenii în nerazzurro sunt cunoscute de toată lumea. Cu adevărat important este însă faptul că pare puţin probabil ca acestea să cadă, în viitorul apropiat cel puţin. Il Capitano face parte dintr-o categorie specială de fotbalişti, aflată pe cale de dispariţie într-un fotbal sufocat tot mai mult de sumele ameţitoare care îl conduc. Inter nu pierde doar un jucător legendar, pentru care ataşamentul faţă de culori a fost mereu mai mult decât o simplă declaraţie de presă; pierde un om deosebit, un monument de fair-play şi o persoană care simbolizează poate mai bine decât oricine tot ceea ce este frumos în acest sport.

Inter va câştiga însă un conducător important. Pentru că Zanetti va rămâne în cadrul clubului şi va lucra pentru binele acestuia cu acelaşi entuziasm cu care s-a antrenat şi a jucat timp de aproape 20 de ani. Prin prezenţa lui în calitate de oficial, Inter va câştiga din punct de vedere al imaginii. Un om cu un palmares şi o istorie precum cele ale lui Pupi impune respect în faţa oricui. Cu greu îşi poate imagina cineva că nu va avea succes în noua carieră.

Dar, indiferent de ceea ce va realiza în continuare, Zanetti va rămâne Il Capitano. Căpitanul meu, Căpitanul nostru, Căpitanul prin excelenţă.


Sursa foto: sportsimply.com
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *