.
.

.

REVISTA PRESEI – 1 IUNIE 2016


Aşa cum era de aşteptat, posibila vânzare a Interului este ştirea care ocupă cel mai mult spaţiu în presa italiană de azi. Mai e, însă, loc, şi de altceva.

Începem cu Gazzetta dello Sport, care dă senzaţia că încearcă să câştige un război personal cu Thohir. În sensul că se foloseşte de discursul care mi-e atât de drag cu “v-am spus noi“. Adică aminteşte că a scris de mai mult timp şi de mai multe ori despre încercările actualului preşedinte de a găsi un cumpărător pentru club, negate de fiecare dată de acesta. Ceea ce ar fi în regulă, în principiu. Dacă o faci o singură dată. A doua oară deja devine iritant, iar a treia oară e destul de clar că scopul tău e altul. Dar, chiar şi aşa, trebuie să remarc titlul foarte inspirat al materialului: “Il biscione diventa dragone“. Să sperăm că se va şi întâmpla.

aaa

halep kasatkina

Povestea ocupă un spaţiu larg şi în Corriere dello Sport, care se concentrează mai mult pe despărţirea definitivă de Massimo Moratti. De altfel, un articol îi este dedicat fostului preşedinte, însă şi aici se simte o tentă. O încercare de a dramatiza, în acest caz. Dacă urmăriţi, însă, filmarea interviului acordat de Moratti (AICI, de exemplu), se poate observa că anumite lucruri sunt scoase din context.

mancini conferinta

Acum, sunt convins că, pe scurt, v-aţi pus la curent cu ceea ce ar urma să se întâmple. Deci, făcând o recapitulare rapidă, grupul chinez Suning, condus de Jindong Zhang (mai multe informaţii despre el AICI), va prelua iniţial 70% din club (partea lui Moratti şi o parte din acţiunile lui Thohir), urmând ca ulterior Inter să ajungă sub controlul complet al noilor proprietari. În perioada de tranziţie, preşedinţia ar urma să fie asigurată tot de Thohir. Deşi există deja experienţa trecerii clubului de la Moratti la Thohir (un proces care a durat mai multe luni), jurnaliştii italieni insistă că un acord preliminar ar urma să fie semnat luni, iar tranzacţia va fi finalizată până la sfârşitul lui iunie.

Forţa financiară a chinezilor i-a făcut pe unii fani să viseze deja la un mercato ca pe vremuri. Nu este nimic exclus. Dar, pe lângă faptul că trebuie să aşteptăm finalul negocierilor, aş vrea să ţin entuziasmul în frâu şi să spun că Inter rămâne în continuare un club cu probleme financiare care trebuie rezolvate, înainte de a spera la transferuri de zeci de milioane de euro. Sigur că perspectivele par mai bune în cazul în care echipa intră pe mâna unui om atât de potent financiar şi care a vorbit despre ambiţia a avea succes şi în fotbal, însă cred că abia din vara viitoare, dacă lucrurile merg bine, putem vorbi despre o campanie de achiziţii cu adevărat spectaculoasă.

Clipboard01

Altfel, se pare că această “svolta” din ultimele 24 de ore nu i-a picat tocmai bine lui Roberto Mancini. Gazzetta susţine că tehnicianul nerazzurrilor este nemulţumit că nu a fost informat despre posibila (probabila?) cedare a clubului, iar incertitudinea privind viitorul echipei îl preocupă, dorind să ştie exact ce planuri au noii proprietari. Un material în acest sens are şi Corriere della Sera.

Dacă ar fi să-i credem pe cei de la Corriere dello Sport, Mancini are şi un alt motiv de îngrijorare: dorinţa chinezilor de a-l aduce pe Meazza pe Diego Simeone. Bine, un articol de genul ăsta cred că avea cotă 1.01.

halep miami

Să încercăm, totuşi, să ne detaşăm de această poveste, mai ales că vor urma zile dificile din acest punct de vedere, cu multe scenarii şi, sunt convins, răsturnări de situaţie, şi să mai vorbim şi despre altceva. De exemplu, despre faptul că, pentru prima oară din 2008, Inter are un jucător în lotul Italiei la un turneu final. Aparent, un singur gol marcat în partea a doua a sezonului e suficient pentru un atacant să prindă Euro. În orice caz, declinul oraşului Milano e confirmat de un egalarea unui record negativ vechi de aproape patru decenii.

Inter Primavera a ratat calificarea în finala campionatului, după ce a pierdut dramatic, la penalty-uri, în faţa Romei. A fost un alt meci incredibil pentru băieţii lui Vecchi, încheiat cu scorul de 3-3 după 120 de minute, la fel ca în sfertul de finală cu Palermo. Manaj a reuşit o dublă, dar, de această dată, loviturile de departajare nu au mai fost cu noroc pentru nerazzurri. Baldini a fost autorul singurei ratări.
2 thoughts on “REVISTA PRESEI – 1 IUNIE 2016

 1. inter4ever

  dacă s-ar face afacerea, doar de Moratti mi-ar părea rău că dispare, e totuşi clubul pe care el şi taică-su (sau invers, mă rog) l-au făcut ce este! Thohir este exact ce-am bănuit de la început, un Negoiţă indonezian: mult hau-hau, bau-bau, da’ puţini bani investiţi şi cam fără cap! forza chinejii! 🙂

  Reply
 2. tutti66

  Suporteri vor mercato.Thohir a inteles,si va fi mercato.Suning e in asteptare.
  Suporteri vor calciomercato,sigur ca da Handanovici,Brozovici,Murillo,Icardi.Trebuie bani pentru Yaya.
  Sper ca sunt pastille gazetaresti,dar nu prevad nimic bun,sper sa ma insel.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *