.
.

.

REVISTA PRESEI – 20 MAI 2016


Banega-mania nu s-a terminat încă (am impresia că nici nu a început cu adevărat) şi bilanţul sezonului făcut de Roberto Mancini sunt principalele subiecte ale zilei.

Transferul lui Banega la Inter pare atât de sigur, aproape nimeni nu mai are dubii că se face, încât nu am cum să nu mă întreb “şi dacă nu se face?“. Între timp, băieţii din presa italiană s-au dezlănuţuit. Mijlocaşul argentinian ţine prima pagină atât în Gazzetta dello Sport, cât şi în Corriere dello Sport. În caz că se întreabă cineva, chiar şi fiţuica torineză a găsit ceva loc pentru subiect. Undeva, destul de bine ascunsă, este o declaraţie a unui fost juventin, Fernando Llorente, care a jucat în acest sezon cu mijlocaşul sud-american la Sevilla.

aa

Dar să trecem la oameni care, din când în când, pot fi consideraţi serioşi. Astfel, Gazzetta îi dedică două pagini complete lui Banega, în care găsim o recapitulare a carierei sale (nu sunt uitate aspectele negative din perioada Valencia), o analiză a felului în care poate fi pus în valoare la Inter şi declaraţiile unor conaţionali, foşti nerazzurri, în frunte cu vicepreşedintele Javier Zanetti. Câteva pagini mai încolo, un editorial semnat Alessandro de Calo analizează importanţa unui mijlocaş cu un profil asemănător celui al argentinianului şi compară probabila sosire a lui Banega pe Meazza cu cea a lui Matthaus, în 1988, notând că ambii au devenit interişti la 27 de ani.

Clipboard01

halep kasatkina

Corriere a preferat abordarea “un învingător pentru Inter”, amintind succesele din cariera lui Banega, de la Copa Libertadores cu Boca Juniors, la cele două trofee Europa League cucerite alături de Sevilla. Tot în cotidianul roman se regăsesc declaraţiile lui Llorente despre mijlocaşul argentinian.

Vom considera că am epuizat subiectul azi. Aşadar, aplauze şi mergem mai departe.

Într-un interviu acordat Inter Channel, Roberto Mancini a prezentat bilanţul pentru sezonul care tocmai s-a încheiat. Un subiect destul de puţin tratat, în toată această nebunie legată de Banega. Nu a fost vorba de nimic spectaculos, nimic din ce nu s-a mai spus deja. În plus, părerea mea deja o cunoaşteţi în mare parte (voi şi reveni într-o postare separată), astfel că nu mă voi lungi să comentez declaraţiile.

Rămânem oarecum pe acelaşi subiect, cu Sandro Mazzola, care este nemulţumit de Inter, însă nu reuşeşte să găsească un vinovat. Nu cred că este singurul în situaţia asta.

Ştim deja că Inter a fost, din nou, lider în clasamentul mediei de spectatori în ultimul sezon. Într-un top 30 european, nerazzurrii sunt singurii reprezentanţi ai Italiei. Şi o altă analiză, cu o altă abordare, pentru întreaga Serie A.
One thought on “REVISTA PRESEI – 20 MAI 2016

  1. deki

    Ba, toti la aeroport cand aterizeaza Banega, nu de alta, dar sa nu se simta prost Shaqiri sau Podolski.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *