.
.

.

REVISTA PRESEI – 30 MAI 2016


Un interviu foarte bun al lui Erick Thohir, amintirile lui Milito şi, evident, discuţiile despre mercato se numără printre subiectele zilei.

aa

O să începem, firesc, cu interviul acordat de Erick Thohir celor de la Corriere dello Sport. O discuţie în care preşedintele nerazzurrilor nu a evitat niciun subiect, de la bilanţul ultimului sezon, până la mercato şi negocierile cu Suning. Indonezianul a anunţat că Icardi, Perisic şi Miranda sunt netransferabili, şi-a reafirmat sprijinul pentru Mancini şi a insistat că această vară nu va aduce o nouă revoluţie la nivelul lotului.

Nu a fost un sezon perfect, pentru că am ratat calificarea în Liga Campionilor, dar vom încerca din nou, puteţi fi siguri. Problemele nu se rezolvă, însă, cumpărând, cumpărând şi cumpărând… În urmă cu un an, am adus 11 jucători noi şi am schimbat 8-9 titulari. Acum nu se va mai întâmpla asta, pentru că primul 11 are deja o structură. Probabil vor fi 2-3 elemente noi, dar nu 7. Din sezonul 2013/14 şi până în 2015/16, echipa s-a schimbat complet. Singurul titular care a rămas este Handanovic. Nu cred că se va întâmpla acelaşi lucru în perioada 2015/16-2017/18. Toţi cei din club ştiu că pentru a construi o echipă competitivă e nevoie de 2-3 ani. Cred că facem o treabă bună.

Cu Mancini a început un proiect ce trebuie dus la capăt. Banii nu intră în discuţie. Mai are un an de contract şi ne dorim să rămână. Mancini este superstarul nostru

Evident că presei britanice nu-i pasă ce spune Thohir şi susţine că Mourinho, proaspăt numit la Manchester United, şi-l doreşte pe Icardi, văzut ca un partener ideal pentru noua senzaţie a fotbalului englez, Marcus Rashford. Înţeleg că toată discuţia ar fi pornit de la o informaţie prezentată în urmă cu câteva zile de Tancredi Palmeri, un sinistru pseudo-jurnalist specializat în dume de mercato. Şi, aparent, în espressino. Aşadar, mergem mai departe fără emoţii.

Înainte de a continua, să facem o pauză şi să retrăim alături de Diego Milito sezonul magic 2009/10. Proaspăt retras, Il Principe a vorbit la o televiziune din Argentina despre cariera sa, iar perioada petrecută la Inter reprezintă un capitol special. Şi pentru el, dar şi pentru noi.

Revenim la partea roz a presei din Italia. Gazzetta dello Sport insistă că Murillo va fi unul dintre jucătorii sacrificaţi de Inter în această vară şi susţine că Benatia (cel mai probabil sub formă de împrumut) este o soluţie pentru a acoperi plecarea columbianului. De asemenea, revine în actualitate numele tânărului argentinian Emanuel Mammana. Totuşi, la fel ca de obicei, nimic concret.

În acelaşi timp, GdS scrie că un face-to-face între Thohir şi Mancini pentru a lămuri anumite aspecte, inclusiv strategia de mercato, va avea loc abia la sfârşitul lui iunie (destul de târziu, dacă mă întrebaţi pe mine, dar sunt convins că cei doi ştiu să folosească tehnologia şi sunt permanent în contact).

Clipboard01

Tot Gazzetta i-a făcut un portret olandezului Tonny Vilhena, care se pare că este tot mai aproape de Inter. Şi care ar fi o combinaţie între Nicola Berti şi conaţionalii săi Seedorf şi Nigel De Jong. Un mix atât de reuşit încât oficialii nerazzurri se gândesc deja unde să-l împrumute în Serie A pentru a creşte.

Mâine, Inter Primavera joacă semifinala campionatului, împotriva lui AS Roma. Băieţii lui Vecchi au ajuns aici după un meci incredibil cu Palermo. Au revenit de trei ori după ce au fost conduşi şi s-au impus la penalty-uri. Mai jos aveţi rezumatul complet.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *