.
.

.

SĂPTĂMÂNA PREZENTĂRILOR. ŞI A SEMNELOR BUNE


A fost o săptămână plină de evenimente la Inter. În fiecare din ultimele trei zile a fost prezentată câte o achiziţie din ianuarie, totul culminând că cea de joi a lui Hernanes, perla recent încheiatei perioade de mercato. Dar, în acelaşi timp, a fost o săptămână în care s-au observat unele schimbări în cadrul clubului. Pozitive chiar.

Nu voi intra în amănunte privind declaraţiile făcute de Ruben Botta, D’Ambrosio şi Hernanes, pentru că sunt sigur că v-aţi pus deja la curent. Vreau doar să remarc anumite lucruri, care pot fi un bun punct de plecare pentru nişte discuţii mai lungi.

-Una dintre schimbăile despre care aminteam este cea legată de imagine. Nu cred că este o coincidenţă faptul că noii nerazzurri au venit la conferinţele de presă de prezentare îmbrăcaţi la costum. O ţinută care arată şi cere respect şi care vine în contradicţie cu ceea ce vedeam până acum. Amintiţi-vă modul în care, de exemplu, au fost prezentaţi Wallace, Rolando şi Taider. Plus deja celebrul microfon făcut poştă între cei trei.

-La aceleaşi conferinţe de presă s-a putut observa absenţa lui Marco Branca, un semn mai mult decât clar al faptului că finalul său ca oficial al Interului este aproape. Este o decizie logică nu doar pentru felul în care acesta a gestionat ultimele perioade de mercato, dar şi pentru că orice conducere nouă are nevoie de oameni noi. Personal, mai mult decât să mă îngrijoreze, m-a deranjat prezenţa lui Fassone la prezentarea lui Hernanes. Sper totuşi ca Thohir să pregătească şi debarcarea fostului angajat al lui Juventus.

-O altă schimbare evidentă se referă la comunicare. În ultima vreme, oricine poate observa faptul că Inter a devenit un club mult mai prezent şi mai activ pe reţelele de socializare, iar acest lucru nu poate fi decât un lucru bun. Merită salutată iniţiativa de a lansa hashtagul #askHernanes, prin intermediul căruia fanii i-au putut adresa întrebări brazilianului.

-Nu ştiu dacă Piero Ausilio este urmaşul natural al lui Branca, dar mi se pare evident că directorul sportiv al nerazzurrilor are o cotă în creştere. Cu un discurs bine articulat, cu răspunsuri seci, dar clare, şi pregătit aproape mereu să reacţioneze la atacurile împotriva clubului, Ausilio se anunţă unul dintre stâlpii revoluţiei lui Thohir.

-Evident, nu puteam încheia fără a mă referi la Vidic, despre care se vorbeşte tot mai insistent că va semna cu Inter din vară. Nu are rost să intru acum în amănunte, dar, la nivelul actual al nerazzurrilor şi al Seriei A, transferul sârbului ar fi o lovitură şi încă una importantă. De asemenea, nu trebuie să trecem uşor peste declaraţia lui Ausilio: „Cu opt-nouă jucători aflaţi la final de contract, Inter poate încheia problema celor plecaţi încă de la 1 iulie, ceea ce nu s-a întâmplat în trecut. Acest lucru ne va face munca mai uşoară”.

Sursa foto: corrieredellosport.it
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *