.
.

.

SPALLETTI: “TREBUIE SĂ READUCEM INTERUL LA NIVELUL ISTORIEI SALE”


Am asistat la, probabil, cea mai lungă conferință de prezentare din istoria Interului. Luciano Spalletti a vorbit în multe momente cu un aer ușor filosofic, dar a făcut-o limpede şi apăsat, pentru a-şi întări fiecare afirmație. La final, senzația e că, de la Mourinho încoace, niciun antrenor al nerazzurrilor nu a fost atât de clar şi nu a avut concepte atât de bine definite. Doar că ultimii ani ne-au învățat să luăm cu mari rezerve orice declarație şi să ne ținem optimismul în frâu. De vorbe frumoase am tot avut parte, au existat şi momente de entuziasm, însă până la urmă, deznodământul a fost mereu acelaşi. “Quasi uno scandalo“, cum a caracterizat situația cel care a fost angajat tocmai pentru a readuce Interul “la nivelul istoriei sale“. Obiectiv pe care singur şi l-a impus.

Şi astfel am deschis seria celor mai interesante declarații făcute de Spalletti la prima întâlnire cu presa din postura de antrenor al nerazzurrilor. Şi au fost destule.

Fără un sentiment de apartenenţă, rezultatele vor veni cu dificultate. Acestor jucători le vom explica inclusiv compoziţia tricoului, câte procente bumbac şi câte mătase. Le cer jucătorilor să aibă încredere în mine, iar eu voi fi alături de ei 100% în orice situaţie“. Pentru un lot care în ultimii ani şi-a arătat în foarte multe momente lipsa de caracter, e un mesaj puternic. Se vorbeşte despre un concept străin celor mai mulţi dintre jucători, cel de apartenenţă. Ba chiar, cu o ironie fină, jucătorilor li se transmite că trebuie să înveţe ce înseamnă tricoul pe care îl poartă. Li se cere încredere (alt termen cu care puţini au ceva în comun) şi li se promite sprijin.

Totodată, când a fost întrebat despre situaţia lui Perisic, Spalletti a găsit curajul să spună ceea ce mulţi fani gândesc, în special după sezonul recent încheiat: un jucător care nu câştigă trofee nu poate fi determinant pentru o echipă. Cu alte cuvinte, în actualul Inter, nimeni nu e de neînlocuit.

Aici există jucători valoroşi, dar trebuie să intre în mecanismul echipei. Vreau ca toţi fotbaliştii să reuşească să doneze ceva din calităţile lor către colegi“. Apoi, un avertisment: “Antrenamentele mele nu sunt comode. Nu vreau să-i fac pe toţi fericiţi, ci să aleg cel mai bun 11“.

O altă înţepătură către jucători a fost legată de lipsa constanţei. “Inter trebuie să înveţe să obţină rezultate permanente, nu ocazionale“. Probabil nici lui Spalletti nu i-a scăpat deja celebrul “abbiamo mollato dopo Torino” al lui D’Ambrosio, preluat mult prea entuziast de o parte a colegilor săi. Toate aceste vorbe mai dure decât par în realitate sunt pentru a-i anunţa pe mediocrii cu pretenţii de fotbalişti la Inter că distracţia s-a terminat. În condiţiile în care niciun alt antrenor din ultima vreme nu a fost atât de franc la prezentarea oficială, sunt motive să credem că noul tehnician are sprijinul total al conducerii în ceea ce priveşte gestionarea vestiarului. Cu siguranţă, ar fi cazul să se întâmple aşa!

La fel de adevărat e că Spalletti a avut un mesaj clar şi pentru şefii săi. Acest mercato trebuie făcut corect din toate punctele de vedere. Începând de aici: “Cel mai bine ar fi să avem primele achiziţii pe 3 iulie, pentru a înţelege imediat lucrurile“. Pe 3 iulie este programată reunirea, în caz că vă întrebaţi de ce a ales acea dată.

Finalul i-a fost dedicat lui Helenio Herrera. De fapt, unui citat celebru al “Magului”: “Chi non da tutto, non da niente“. Bine ţintit, Luciano!

herrera chi non da tutto

Ca o concluzie, a fost o conferinţă de presă lungă şi de multe ori s-a intrat în anumite amănunte poate fără importanţă, însă Spalletti a arătat că e determinat să reuşească şi că nu stă chiar rău la capitolul comunicare. Însă aşteptări? Absolut niciuna. De data asta prefer să văd întâi faptele. Asta am şi votat în sondajul de mai jos.
2 thoughts on “SPALLETTI: “TREBUIE SĂ READUCEM INTERUL LA NIVELUL ISTORIEI SALE”

 1. MishuB

  Salutare,

  Sa ii invete si culorile tricoului un pic.

  Deocamdata vorbe.. Vedem prin Ianuarie 2018 despre fapte

  Forza Inter!

  Reply
 2. tutti66

  Antrenor de primele locuri avem,ne mai lipsesc ceva jucatori care sa stie si sa vrea sa joace ptr Inter,mai lipseste si un presedinte cu domiciliul la Milano.
  In rest sa fie de bun augur

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *