.
.

.

SPARTA PRAGA, SOUTHAMPTON ŞI HAPOEL BEER-SHEVA, ADVERSARII DIN EUROPA LEAGUE


Cehii de la Sparta Praga, englezii de la Southampton şi israelienii de la Hapoel Beer-Sheva vor fi adversarii Interului în grupa K din Europa League.

cifre meci

A fost o tragere la sorţi echilibrată, iar calificarea în 16-imile de finală nu ar trebui să fie o problemă pentru nerazzurri. Doar Southampton pare un rival capabil să-i pună cu adevărat la încercare pe elevii lui Frank De Boer. Însă, chiar şi în cazul “Sfinţilor”, diferenţa când vine vorba despre istorie şi experienţă europeană este categoric de partea Interului.

Vor fi primele confruntări din istorie atât cu Southampton, cât şi cu Hapoel. În schimb, Inter a mai întâlnit-o pe Sparta Praga de opt ori, însă şase dintre meciuri au avut loc în perioada interbelică. Ultima confruntare dintre cele două echipe a avut loc în primul tur al Cupei Oraşelor Târguri din sezonul 1969/70, când nerazzurrii s-au impus în ambele manşe, 3-0 şi 1-0. Bilanţul total este de trei victorii pentru Inter, două egaluri şi trei succese ale cehilor, care au, însă, de partea lor golaverajul la general: 19-18.

Prima etapă din faza grupelor se va disputa pe 15 septembrie, următoarele meciuri fiind programate pe 29 septembrie, 20 octombrie, 3 şi 24 noiembrie şi 8 decembrie. Cu alte cuvinte, Inter va debuta în Europa League înaintea confruntării din campionat cu Juventus; runda a doua va avea loc între jocurile cu Bologna şi Roma; cea de-a treia se va disputa după partida de acasă cu Cagliari şi cea din deplasare cu Atalanta; etapa a patra este programată între meciurile cu Sampdoria şi Crotone.

Ar fi de preferat ca la acest moment calificarea să fie deja rezolvată, pentru că al cincilea meci din grupă va avea loc în mijlocul dublei Milan-Fiorentina, din Serie A, în timp ce ultima etapă are loc între partidele cu Napoli şi Genoa.

De astfel de discuţii şi de calcule vom avea timp atunci când va fi cazul. Însă dincolo de orice, nu există alt scenariu acceptabil în afara celui în care Inter merge mai departe. În cel mai rău caz, de pe locul 2. Însă chiar şi aşa am putea vorbi despre un eşec.
One thought on “SPARTA PRAGA, SOUTHAMPTON ŞI HAPOEL BEER-SHEVA, ADVERSARII DIN EUROPA LEAGUE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *