.
.

.

START DE SEZON PERFECT PENTRU PRIMAVERA. PUŞCAŞ ŞI BONAZZOLI, UN TANDEM DE NEOPRIT


Inter Primavera îşi continuă debutul excelent de sezon. Micii nerazzurri au învins Atalanta în deplasare, scor 3-1, şi, după primele două etape, echipa antrenată de Stefano Vecchi este singura cu punctaj maxim în seria în care evoluează.

Succesul obţinut la sfârşitul săptămânii trecute nu este deloc lipsit de importanţă. În ultimii ani, Atalanta a dominat această serie, calitatea academiei din Bergamo fiind bine cunoscută în Italia. Victoria obţinută de puştii lui Vecchi ar putea însemna un transfer de putere şi spune multe despre felul în care se lucrează cu juniorii la Inter.

Gazzetta dello Sport nu a făcut economie de epitete atunci când a caracterizat actuala generaţie de la Primavera, pe care o consideră „ilegal” de bună: „atentă în apărare, agresivă la mijloc şi devastatoare în atac”. Şi chiar din acel atac devastator vin şi cele mai bune produse ale echipei: Bonazzoli şi Puşcaş.

Aceeaşi Gazzetta dello Sport i-a numit pe cei doi “gemenii golului”, o expresie folosită în presa italiană pentru tandemurile ofensive care au făcut istorie de-a lungul timpului. Evident, nu este deocamdată cazul pentru cei doi tineri atacanţi ai Interului, dar faptul că se vorbeşte atât de mult şi atât de frumos despre ei este un semn pozitiv şi încurajator.

Bonazzoli nu mai reprezintă deloc o surpriză, el debutând deja în echipa mare, în sezonul trecut, iar în acest an face parte şi din lotul lui Mazzarri şi se aşteaptă să primească mai multze şanse la seniori. De cealaltă parte, Puşcaş, aflat în al doilea an la Milano, a explodat efectiv şi, dacă va continua astfel, va putea fi cu greu ignorat.

Despre puştiul român, Stefano Vecchi spune că este „un jucător modern”, iar Gazzetta a scris că are „toate calităţile unui atacant important: rapid, cu simţul porţii, oportunist şi cu o tehnică excelentă”.

“Gemenii golului” au fost decisivi împotriva Atalantei, aducând victoria Interului încă din prima repriză. Bonazzoli a deschis scorul în debutul partidei, în timp ce Puşcaş a marcat o dublă în doar două minute şi a ajuns la 7 goluri înscrise în acest sezon. Şi asta în doar două meciuri.

Le mulţumesc colegilor pentru ajutorul pe care mi-l oferă şi sperăm să continuăm la fel. Vrem să câştigăm titlul, suntem un grup unit şi vom da totul pentru asta”, a spus Puşcaş, la pauza meciului cu Atalanta.

Drumul până la titlu şi până la echipa mare este însă abia la început şi deloc uşor, aşa cum ne-au învăţat experienţele unor jucători cel puţin la fel de talentaţi. Însă actualul tandem de la Primavera este probabil cel mai lăudat şi cel mai urmărit de la cel format din Mattia Destro şi Mario Balotelli, ambii ajunşi jucători importanţi în Serie A şi în naţionala Italiei. La fel ca predecesorii lor, Bonazzoli şi Puşcaş par făcuţi să joace împreună, completându-se reciproc şi trăgând după ei întreaga echipă. Viitorul le aparţine.

Sursa foto: milombardia.gazzetta.it
3 thoughts on “START DE SEZON PERFECT PENTRU PRIMAVERA. PUŞCAŞ ŞI BONAZZOLI, UN TANDEM DE NEOPRIT

 1. Costin

  Tot e vorba de tinerii Interului…Bardi a facut un meci senzational contra lui Napoli 😀
  Eu zic ca in doi ani ne putem baza pe el 😉

  Reply
  1. tutti66

   Sau,sa-i vindem pe Handa si Bardi pe bani f f fmulti si sa-l aducem gratis pe Sirigu care daca nu ma insel termina contractul cu PSG in 2015. 🙂

   Reply
 2. Costin

  Sirigu din cate stiu isi va prelungi contractul cu Psg,e om de baza….
  Si + de asta una e sa i platesti contractul lui Bardi si alta e sa il platesti lui Sirigu,care mai mult ca sigur,venind liber de contract,va dori niste banuti la semnarea contractului….vom vedea 😉

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *