.
.

.

STJARNAN – INTER 0-3. CRONICA MECIULUI


Fără să entuziasmeze, Inter şi-a îndeplinit obiectivul în Islanda. S-a impus cu 3-0 şi şi-a asigurat practic calificarea în grupele Europa League. Returul de peste o săptămână devine astfel o simplă formalitate.

Orice temeri ar fi avut Mazzarri înaintea meciului (şi ştim că mereu are), acestea s-au dovedit nefondate. Stjarnan şi-a depăşit condiţia ajungând până în playoff-ul Europa League şi nu putea spera decât într-o înfrângere onorabilă în faţa Interului. Tocmai din acest motiv, islandezii au abordat confruntarea cu nerazzurri într-o manieră care îl face pe Mazzarri să pară un apostol al jocului ofensiv. Aşezaţi muncitoreşte pe două linii în faţa propriului careu, într-un 4-6-0 mai mult decât prudent, nordicii au încercat să reducă daunele, sperând că vor beneficia de şansa unui contraatac prin care să-şi surprindă adversarul. Nu s-a întâmplat asta, pentru că apărarea condusă de Vidic a confirmat prestaţiile bune din perioada de pregătire, iar M’Vila a avut un debut solid şi a cules practic orice minge la mijlocul terenului. Evoluţia sigură a francezului este una dintre veştile bune ale partidei care a deschis sezonul, mai ales că mijlocaşul adus de la Rubin Kazan nu reuşise să convingă în amicale. Pare însă că noul închizător interist se apropie de cea mai bună formă din punct de vedere fizic, lucru care îi permite să-şi pună în valoare calităţile indiscutabile.

Dacă din punct de vedere defensiv nu au fost probleme aproape deloc (Handanovic a avut o singură paradă importantă, pe final), în schimb jocul de construcţie continuă să scârţâie. Este un aspect care ar trebui să îngrijoreze, pentru că abordarea islandezilor o vom revedea de multe ori şi în Serie A, iar Inter a suferit din acest punct de vedere şi în sezonul trecut, când a pierdut multe puncte importante împotriva echipelor medii şi mici tocmai pentru că nu a găsit soluţiile de a desface o apărare aglomerată şi exactă. În ciuda faptului că pe teren s-au aflat atât Kovacic, cât şi Hernanes, nerazzurri s-au chinuit teribil în prima repriză în încercarea de a-şi face drum spre poarta lui Jonsson. În aceste condiţii, singurele momente periculoase au venit după fazele fixe, Ranocchia fiind în două rânduri aproape de gol. Părea că meciul se întreaptă spre un 0-0 trist la pauză, dar a fost suficientă o mică fisură în defensiva gazdelor şi o minge care să ajungă la Icardi, iar scorul a devenit 1-0. Instinctul de killer în faţa porţii al lui Maurito a rămas intact, argentinianul continând să aibă o excelentă medie a golurilor marcate, dacă ţinem cont de jocul steril al echipei şi de faptul că de multe ori a fost singurul vârf, un lucru care nu-l avantajează.

Deschiderea scorului, venită exact înainte de pauză, a oferit mai multă linişte nerazzurrilor, care au evoluat mai relaxaţi în repriza a doua. A ajutat şi golul rapid al lui Dodo, care şi-a încununat astfel o prestaţie excelentă. Lateralul brazilian a fost indiscutabil omul meciului şi nu doar pentru că a înscris şi a oferit pasa decisivă la reuşita lui Icardi. Jucătorul adus de la Roma a dominat de o manieră impresionantă banda stângă, confirmând semnalele bune din partidele amicale. Este o plăcere să-l vezi plecând la atac, iar calitatea centrărilor sale este evident superioară celor cu care ne-am obişnuit în ultimele sezoane din partea fotbaliştilor de bandă. Rămân mici dubii privind jocul în apărare şi în privinţa faptului că pare predispus la accidentări, însă, la acest moment, Dodo a câştigat categoric duelul pentru titularizare pe banda stângă cu Nagatomo.

Intrarea lui Osvaldo, cu jumătate de oră înainte de final, a adus un plus important din punct de vedere ofensiv, iar noul atacant al nerazzurrilor a fost foarte aproape de a deschide seria golurilor sale pentru Inter cu una dintre celebrele sale execuţii spectaculoase. Transversala s-a opus însă, dar a fost vorba doar despre o amânare, pentru că, în minutul 89, alţi doi jucători intraţi pe parcurs, Kuzmanovic şi D’Ambrosio, au combinat pentru golul de 3-0, înscris cu un şut frumos din marginea careului de fostul torinez. Un rezultat mai apropiat de diferenţa de valoare dintre cele două echipe, care închide practic orice discurs privind calificarea.

Exceptând uşoara cădere fizică din final (de înţeles atunci când vorbim de primul meci oficial al sezonului), Inter nu a avut nicio emoţie împotriva unui adversar mult inferior. Evident, se aşteptau mai multe din punct de vedere ofensiv, iar lipsa de ritm, de mişcare şi de idei la construcţie trebuie rezolvată în perspectiva duelurilor din Serie A. Victoria clară din Islanda transformă returul de pe Meazza într-un antrenament cu public şi într-o bună ocazie de a încerca şi alte variante. De exemplu, un tandem Icardi-Osvaldo din primul minut, mai ales că cei doi au arătat că deja se înţeleg şi pot produce lucruri interesante.

VIDEO: Rezumat Stjarnan – Inter

Stjarnan – Inter 0-3 (Icardi 40, Dodo 47, D’Ambrosio 89)

Inter: Handanovic – Ranocchia, Vidic, Juan Jesus – Jonathan (D’Ambrosio 75), Hernanes (Kuzmanovic 89), M’Vila, Kovacic, Dodo – Botta (Osvaldo 61), Icardi

Stjarnan: Jonsson – Vemmelund, Laxdal, Rauschenberg, Arnason – A. Johannsson, Gunnarsson (G. Johannsson 69), Runarsson (Toft 69) – Bjorgvinsson, Punyed, Finsen
4 thoughts on “STJARNAN – INTER 0-3. CRONICA MECIULUI

 1. Aeso

  Osvaldo…

  … pare sa fie un transfer foarte bun. Un atacant de care Inter chiar avea nevoie. Sunt sigur ca o sa confirme.

  Reply
 2. tutti66

  Usoara cadere fizica ? pe final ? in primul meci oficial al sezonului.Mie nu mi-se pare acceptabil mai ales ca am inceput sezonul mai repede decat alte echipe italiene,desi multi jucatori au fost plecati la nationale.
  Pai atunci campionat lung 20 de echipe + cupa + europa league+oboseala fizica si psihica pe final de campionat,la ce sa ne asteptam.Eu am vazut juve si Roma in campionatul trecut f bine pregatite fizic.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *