.
.

.

THANK YOU AND GOOD LUCK CUCHU! CAMBIASSO VA JUCA LA LEICESTER CITY


Ultimul dintre cei patru magnifici argentinieni de care ne-am despărţit în această vară, Esteban Cambiasso, va evolua în următorul sezon în Premier League, la Leicester City. La 34 de ani, Cuchu ajunge în cel mai puternic campionat al lumii şi se află în faţa ultimei provocări dintr-o carieră superbă. Aşa cum îl ştim, cu siguranţă că se va descurca.

A fost o vreme în care eram convins că el va fi cel care va prelua banderola de căpitan de la Zanetti. Sunt sigur că mulţi alţii gândeau la fel. De fapt, era alegerea firescă. Datorită vechimii în club, datorită caracterului său deosebit, datorită faptului că era, practic, antrenorul din teren. Un jucător cu o inteligenţă fotbalistică ieşită din comun, iar faptul că l-a impresionat chiar şi pe Mourinho din acest punct de vedere ar trebui să fie suficient pentru cei care încă au dubii.

E adevărat, a fost de multe ori căpitanul nerazzurrilor, însă doar atunci când Zanetti, colegul şi prietenul său, a lipsit. Nu a deţinut niciodată banderola cu drepturi depline. Poate este şi acesta un motiv pentru care nu şi-a ascuns dezamăgirea că a trebuit să o părăsească pe Inter, tocmai când îi venise rândul. Într-un interviu recent, spunea că, dacă Moratti ar fi fost încă preşedinte, probabil ar fi continuat la Milano. Dar, la fel ca în cazurile lui Milito şi Samuel, era momentul despărţirii.

Cambiasso a plecat de la Inter ca un campion şi a intrat în legendă. Ultimele două sezoane nu pot şterge un deceniu de succese şi de amintiri incredibile. Cu siguranţă că Inter pierde un jucător şi, mai ales, un om cu adevărat deosebit. Jocul său exact din zilele bune şi modul în care conducea echipa din teren ne vor lipsi. Aşa cum ne va lipsi şi bucuria sa sinceră şi dezlănţuită după marcarea unui gol. Şi nu au fost puţine astfel de momente. Poate uita cineva reuşita care a adus o victorie în Derby sau pe cea din meciul cu Chelsea din sezonul magic al Triplei?

Nu-l vom uita niciodată pe Cuchu, la fel cum el nu l-a uitat niciodată pe Giacinto Facchetti, al cărui tricou cu numărul 3 l-a purtat cu mândrie la Madrid, după finala Ligii Campionilor din 2010, un succes la care, din păcate, Cipe nu a fost prezent. Şi încerc un alt pariu, fiind aproape sigur că de această dată nu voi mai greşi: într-o zi, Cambiasso va fi antrenorul Interului. Şi încă unul foarte bun.

Până atunci, thank you and good luck Cuchu!
2 thoughts on “THANK YOU AND GOOD LUCK CUCHU! CAMBIASSO VA JUCA LA LEICESTER CITY

  1. Deki

    Cine e Zentti? 🙂

    Ce afacere a fost Cuchu,ce jucator,ce profesionist,ce om…

    Grazie per tutto Cuchu!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *