.
.

.

TINERII FURIOŞI. PRIMAVERA A DEBUTAT ÎN FORŢĂ ÎN CAMPIONAT


Dacă echipa mare a dezamăgit la debutul în noua ediţie de Serie A, Primavera a făcut spectacol în prima etapă a campionatului. Tinerii nerazzurri au câştigat cu 7-0 meciul cu Virtus Lanciano, iar Gazzetta dello Sport îi consideră echipa de bătut în acest sezon.

Pentru noi, satisfacţia este cu atât mai mare cu cât cei doi puşti români, portarul Radu şi atacantul Puşcaş, s-au aflat printre protagoniştii partidei de sâmbătă. Vârful de 18 ani a marcat de cinci ori, iar vocile care îi cer lui Mazzarri să îi ofere o şansă la prima echipă se înmulţesc. De cealaltă parte, Radu s-a remarcat într-un moment în care soarta meciului era deja decisă. La scorul de 6-0, tânărul goalkeeper a apărat un penalty, completând astfel ziua foarte bună a românilor.

Startul în forţă de campionat, venit după succesul convingător din turneul amical de la Torino, încheiat cu un spectaculos 6-0 în faţa Milanului, confirmă calitatea muncii pe care o depun responsabilii sectorului de tineret de la Inter. În plus, echipa din acest an beneficiază de experienţa noului antrenor, Stefano Vecchi, care şi-a făcut mâna inclusiv în Serie B, la Carpi, deşi experienţa sa la formaţia din Emilia-Romagna s-a încheiat cu o demitere.

Sigur, ţinând cont de istoria recentă, entuziasmul din jurul puştilor de la Primavera nu trebuie să fie mai mare decât este cazul. Exemplul echipei din 2012 care a învins Ajax în finala NextGen Series este cel mai concludent. În timp ce olandezii au promovat mulţi dintre jucătorii de atunci, nerazzurri s-au pierdut undeva pe drum. În actualul lot al lui Mazzarri se află doar Mbaye şi, cunoscându-l pe tehnicianul toscan, sunt puţine şanse să-l vedem pe senegalez folosit prea des.

Totuşi, pentru orice trebuie să existe un început. Iar momentul actual al Interului ar putea reprezenta un bun punct de plecare. Erick Thohir a vorbit de multe ori despre necesitatea de a valorifica tinerii din propria academie, iar lipsa banilor pentru transferuri face necesară găsirea de noi resurse din interior. Iar echipa Primavera are câţiva puşti interesanţi, în frunte cu Bonazzoli şi Puşcaş. Cum actualul mercato s-a încheiat fără aducerea unui alt atacant, nu ne rămâne decât să sperăm că va veni şi rândul celor doi.

Totul depinde doar de ei. Doar să continue aşa cum au început.

Sursa foto: inter.it
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *