.
.

.

TORINO – INTER 0-0. CRONICA MECIULUI


Un nou sezon, aceleaşi probleme. Şi din punct de vedere al jocului Interului, şi din punct de vedere al arbitrajului. Bentornato Serie A!

Inter a debutat neconvingător în noua ediţie de Serie A, împotriva unui adversar care şi-a pierdut cei mai buni jucători în această vară. Şi se putea încheia mai rău, dacă Handanovic nu-şi confirma statutul de specialist al penaltyurilor. Portarul sloven a respins execuţia de la 11 metri a lui Marcelo Larrondo şi, probabil, a evitat un eşec al nerazzurrilor în prima etapă. Sigur, era doar minutul 20 şi nimeni nu ştie cum s-ar fi desfăşurat meciul în cazul în care atacantul lui Torino ar fi marcat, dar prestaţia oamenilor lui Mazzarri oferă puţine motive să credem că rezultatul ar fi fost altul.

Partida de pe Olimpico a developat aceleaşi probleme care au dus la o serie infinită de remize în stagiunea precedentă: lipsă de fantezie, de curaj, de ritm, de idei şi absenţa unui plan de rezervă în faţa unei echipe care cedează deliberat posesia şi se apără exact în aşteptarea unei oportunităţi de a contraataca. Pentru ca senzaţia de deja vu să fie completă, Inter a avut parte şi de un arbitraj obscen, Daniele Doveri dictând un penalty inexistent în favoarea gazdelor şi eliminându-l pe Vidic în secvenţele de final ale întâlnirii pentru că fundaşul sârb ar fi aplaudat ironic o decizie a centralului. Nu poate fi vorba că maniera în care a fost arbitrat meciul a influenţat deznodământul acestuia (deşi, dacă Larrondo ar fi transformat “penaltyul”, discursul era diferit), dar este frustrant să primeşti astfel de semnale încă din prima etapă.

Mazzarri a trimis pe teren probabil cea mai bună echipă pe care o poate folosi în acest moment. Patru noi achiziţii – Vidic, Medel, M’Vila şi Dodo – şi-au găsit locul într-o formulă 3-4-2-1 previzibilă înaintea meciului. Din păcate, la fel de previzibil a fost şi jocul Interului. Hernanes nu s-a văzut aproape deloc în prima repriză, Kovacic a fost ineficient, iar Icardi a fost din nou izolat în atac (oare când va înţelege Mazzarri că Maurito are nevoie de un partener în ofensivă?). În aceste condiţii, Padelli s-a transformat într-un spectator neplătitor de bilet, iar nerazzurri n-au făcut decât să aibă o posesie sterilă în faţa unei apărări care nu a lăsat spaţii şi nu a comis vreo greşeală. Mai mult decât atât, în câteva rânduri, viteza lui Quagliarella i-a pus în dificultate pe fundaşii interişti, însă, exceptând penaltyul, poarta lui Handanovic nu a fost cu adevărat ameninţată.

Intrarea lui Osvaldo în startul reprizei a doua şi trecerea la un sistem 3-4-1-2, cu Hernanes ceva mai retras şi Kovacic în spatele celor doi atacanţi, a adus o uşoară creştere în jocul nerazzurrilor. Hernanes a început să se vadă mai mult, Osvaldo a intrat bine în meci, iar Inter a avut câteva şanse importante de a marca. Nu a fost însă suficient pentru victorie. Dacă introducerea jucătorului împrumutat de la Southampton în locul lui M’Vila a fost una firească şi a adus un plus evident, celelalte schimbări ale lui Mazzarri – Nagatomo şi D’Ambrosio pentru Dodo şi Jonathan – au slăbit parcă şi mai mult un angrenaj care oricum funcţiona înecat. O altă confirmare a obsesiei antrenorului privind jocul pe benzi şi a limitelor sale atunci când trebuie să ia decizii care să schimbe soarta unui meci.

La finalul meciului, am redescoperit discursul tradţional al lui Mazzarri. Ştim că există explicaţii pentru orice. Una dintre ele a fost că Osvaldo nu se află încă la capacitate maximă şi din acest motiv Inter nu a început cu el şi cu Icardi în atac. Şi atunci apare o întrebare banală: de ce a jucat Osvaldo 90 de minute cu Stjarnan? Nu era mai bine ca italo-argentinianul să fie schimbat la mijlocul săptămânii împotriva islandezilor, mai ales că miza era minimă, pentru a putea evolua 60-70 de minute la Torino? O eroare de strategie care s-ar putea să-i fi costat două puncte pe nerazzurri.

Dezamăgirea este normală, dar nu cred că trebuie apăsat butonul de panică. Totuşi, Inter s-a prezentat în prima etapă cu aproape jumătate de echipă schimbată faţă de sezonul trecut, iar Medel s-a aflat la debutul absolut. Era dificil ca totul să funcţioneze fără greşeală. Este abia începutul campionatului, iar lucrurile încă pot fi puse la punct, mai ales că nerazzurri au un program accesibil în primele runde. Nu ar strica însă şi o lovitură de mercato, pe ultima sută de metri. Entuziasmul aducerii unui jucător de calitate ajută la creşterea moralului. Atât cel al fanilor, cât şi al echipei.

VIDEO. Rezumat Torino – INTER 0-0

Inter: Handanovic – Ranocchia, Vidic, Juan Jesus – Jonathan (Nagatomo 84), Medel, M’Vila (Osvaldo 56), Dodo (D’Ambrosio 79) – Hernanes, Kovacic – Icardi

Torino: Padelli – Bovo, Glick, Moretti – Maksimovic (Molinaro 70), Nocerino, Gazzi, El Kaddouri (Sanchez Mino 55), Darmian – Quagliarella, Larrondo

CIFRELE MECIULUI (via whoscored.com)

Posesie %: 39 – 61
Pase reuşite %: 78 – 87
Dueluri aeriene câştigate %: 48 – 52
Şuturi la/pe poartă: 11/2 – 14/2
Driblinguri reuşite: 5 – 9
Tacklinguri: 15 – 16
Cornere: 6 – 10
Faulturi: 9 – 10
Offside: 1 – 2
2 thoughts on “TORINO – INTER 0-0. CRONICA MECIULUI

 1. Deki

  Aceeasi tactica,acelasi joc lent,acelasi arbitraj,acelasi Inter din sezonul trecut.

  M-am uitat la meci pe un canal italian,comentatorul la faza penaltyului a zis ceva de genul:”Ce s-a fluierat? Cred ca a fost offside,nu nu,fault in atac,stati,este 11 m,incredibil”

  Atat de nerabdator eram sa vad noul Inter,sa vad pustii la lucru,sa vad daca continuam cu jocul bun,iar la final dezamagire totala. Mi-e tare frica ca vom juca meci de meci cu Jonathan si Medel,mi-e tare frica ca Icardi o sa fie singur in atac,ca Hernanes a fost un transfer nereusit….

  Handanovic – 7 Ne-a adus 1 punct

  Dodo – 4 A fost intr-un mare fel in meciurile de pregatire,aseara parca a jucat cu frica,avea plumb in ghete.

  Vidic – 6 Nu stiu daca a gresit cu ceva,penalty inexistent,eliminare nemeritata. Cel mai mult mi-a placut ca a fost mereu cu gura pe Ranocchia si Juan,ii tine mereu in priza.

  Juan Jesus – 6

  Ranocchia – 6.5 De netrecut,bag mana in foc ca la finalul sezonului poate doar juBe sa primeasca mai putine goluri ca noi.

  Jonathan – 4 Toate centrarile au fost date la misto,nu a fost in stare nici din corner sa centreze pe sus,a dat cornerele la firul ierbii. Nu stiu daca asa i-a zis geniul de pe banca sau asa a hotarat el,dar de la meciul viitor sa lase pe altul care stie sa loveasca mingea.

  Medel – 5 Chiar nu imi lipsea Gargano,acelasi stil,acelasi fizic,acelasi randament.

  Kovacic – 5.5 Singurul care mai incerca un dribling sau o pasa verticala,dar mult prea putin pentru ce poate.

  Hernanes – 4.5 Prima repriza dezastruoasa,dupa pauza a driblat mai mult,a iesit la joc si putea chiar sa inscrie.

  M’Vila 4 – Cel mai slab,nimic! Cred ca inca nu e la conditie maxima,cred ca are si niste kg in plus.

  Icardi 4 – Omu’ trebuie sa aiba centrari,pase in fata portii,1 vs 1 e letal,dar cum sa ajunga in pozitia asta?

  Osvaldo 5.5 – S-a vazut o imbunatatire de cand a intrat,sper ca in meciul cu Sassuolo sa-l vedem langa Icardi in primul 11.

  Reply
 2. tutti66

  Da,Deki,avem senzatia de deja vu; WM a xerox-at Inter-ul de anul trecut cu alti jucatori.
  Mie mi-a placut Dodo,chiar daca nu a reusit multe dar macar a incercat,si in sfarsit centrarile nu se mai opresc in picioarele fundasilor si daca reusea sa treaca printre 3 fundasi….poate….
  Sper ca,comparatia Medel cu Gargano sa fie un pic pripita,Gargano gresea pase de 2 metri;sa-i mai dam credit la chilian.
  Nu de achizitii bomba avem noi nevoie ci de ANTRENOR,cum mama dracului(scuze) reuseste Mandorlini rezultate cu Verona si asta e batut in cap cu benzile lui.Oricum nu mai pupam noi ultima zi de mercato ca vremea lui Moratti cand veneau “starurile”
  Iar arbitrajul e de cacao ptr ca ET e prin Indonezia,nu e unul care sa arate catusele,sau macar un Bonolis sa faca un pic de show(circ)

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *