.
.

.

TRANSFERUL LUI CANDREVA ŞI NEGOCIERILE PENTRU GABIGOL CONSOLIDEAZĂ LINIŞTEA LA INTER


Lucrurile încep să se aşeze. Şi cu noua ediţie de campionat care va porni la drum în mai puţin de trei săptămâni, nici că se putea un moment mai potrivit pentru ca situaţia să se detensioneze definitiv.

După un turneu american care nu a adus nimic altceva decât un câştig financiar pentru club, Inter a rezolvat transferul lui Antonio Candreva, la capătul unor negocieri obositoare cu Lazio, Piero Ausilio i-a lansat definitiv pe nerazzurri pe pista Gabriel Barbosa, urmaşul lui Neymar la Santos, iar mofturoşii Roberto Mancini şi Mauro Icardi, principalii responsabili pentru haosul din ultimele săptămâni, par să fi fost convişi să se concentreze la ceea ce au de făcut din punct de vedere fotbalistic, cu promisiunea că solicitările lor contractuale vor fi discutate în curând. Sigur că o singură scânteie poate să arunce din nou în aer totul, dar pentru o echipă căreia în urmă cu o săptămână i se cânta prohodul, tabloul actual nu arată deloc rău.

Mâine, la Appiano Gentile, Mancini va avea în sfârşit la dispoziţie întregul lot, inclusiv internaţionalii rămaşi să se pregătească în Italia, alături de formaţia Primavera, în timp ce antrenorul şi restul elevilor săi se jucau de-a meciurile amicale în Statele Unite. Printre cei prezenţi se va număra şi Candreva, care astăzi a sosit la Milano, pentru a face vizita medicală şi a semna contractul cu Inter. Un transfer care, adăugat celor deja realizate, îi oferă tehnicianului interist o soluţie în plus în ofensivă.

În ciuda preţului de 22 de milioane de euro, plus 3 bonus, pe care unii (inclusiv subsemnatul) îl consideră prea mare pentru un jucător de 29 de ani, achiziţionarea lui Candreva nu trebuie subevaluată. Internaţionalul italian adaugă experienţă şi calitate compartimentului ofensiv şi umple un gol în echipa lui Mancini, pentru că Inter nu a avut o extremă dreapta de tipul deja fostului lazial, un fotbalist rapid, tehnic, bun executant al fazelor fixe, capabil să asigure cel puţin 10 goluri pe sezon (goluri marcate + assisturi). Lucru confirmat de cifrele sale în cei patru ani şi jumătate petrecuţi pe Olimpico.

Transferul lui Candreva se înscrie şi în linia impusă de Suning şi anunţată de Erick Thohir – o achiziţie a unui jucător italian important şi o alta a unui străin. Odată rezolvată prima parte, Inter a trecut la pasul următor, iar stranierul cu care noii proprietari vor să se prezinte în faţa fanilor este unul dintre marile talente ale Americii de Sud. Nu Gabriel Jesus, aşa cum s-a scris multe săptămâni, dar tot un brazilian şi tot un Gabriel – Barbosa, mai cunoscut drept Gabigol, starul lui FC Santos şi urmaşul lui Neymar la gruparea “Peixe”.

În vârstă de 19 ani (va împlini 20 la sfârşitul acestei luni), Gabigol este recomandat atât de potenţialul său uriaş, cât şi de polivelanţa sa. Poate juca vârf sau al doilea atacant, dar şi în banda dreaptă. Descoperit la 8 ani de Zito, legendarul căpitan al marelui Santos al lui Pele şi dublu campion mondial cu Brazilia, în timpul unui meci de futsal în care a marcat toate golurile echipei sale într-o victorie cu 6-4, noua ţintă a nerazzurrilor a impresionat nu doar prin tehnica excelentă şi lejeritatea cu care marca goluri, ci şi prin precocitate. La 13 ani avea deja un agent, Wagner Ribeiro, cel care i-a adus în Europa pe Kaka, Robinho şi Neymar (ultimii doi chiar de la Santos), iar Nike s-a grăbit să-i ofere un contract de sponsorizare. În plus, a debutat în echipa mare mai devreme decât a făcut-o Neymar, la 16 ani şi 5 luni, în ianuarie 2013 (jucătorul Barcelonei a jucat primul meci pentru alb-negri la 17 ani şi o lună). De fapt, doar Pele (15 ani şi 11 luni) şi Coutinho (14 ani şi 11 luni), tandemul de poveste al lui Santos din anii ’60, stau mai bine decât Gabigol la capitolul precocitate.

Rămân dubii în privinţa caracterului său, iar Careca spune că “noul Neymar” este individualist în multe momente, în timp ce fostul selecţioner al naţionalei olimpice a Braziliei, Alexandre Gallo, l-a acuzat că nu este interesat să progreseze din punct de vedere tactic. Sunt lucruri normale, totuşi, pentru un brazilian talentat de 20 de ani, dar care pot deveni dezavantaje majore într-un fotbal precum cel italian. Sunt, însă, aspecte care pot fi rezolvate în timp şi care nu ar trebui să stea în calea unui eventual transfer.

Sigur că tratativele nu se anunţă deloc uşoare. În primul rând, din cauza situaţiei contractuale a jucătorului, a cărui proprietate e împărţită de club, familie şi Doyen. Dar şi din cauza concurenţei. Gabigol este dorit şi de Juventus, care, potrivit presei italiene, a avansat o ofertă inferioară celei de 25 de milioane de euro a nerazzurrilor şi nici nu i-a garantat un loc de titular, aşa cum se pare că a făcut Inter. Asta nu înseamnă că brazilianul va ajunge la Milano, iar experienţele Lucas Moura şi Gabriel Jesus ne-au învăţat că dacă negocierile se prelungesc, şansele de a vedea jucătorul în tricoul nerazzurro scad în fiecare zi. Tocmai din acest motiv, este de dorit să se ajungă rapid la un acord, mai ales că nu este exclus ca preţul lui Barbosa să crească în urma evoluţiilor de la Jocurile Olimpice.

Dacă Inter va câştiga lupta cu Juventus pentru Gabigol, ierarhiile din Serie A nu se vor schimba, dar va fi un prim semnal că noii proprietari sunt decişi să joace serios şi că hegemonia bianconerilor poate fi atacată în anii următori. Ar fi o victorie mică, într-adevăr, dar care s-ar putea dovedi punctul de plecare în recâştigarea credibilităţii Interului ca forţă în Italia şi în Europa.

Deşi o parte a presei insistă că Napoli nu a renunţat încă la ideea de a-l transfera pe Icardi, este evident că şansele ca argentinianul să ajungă pe San Paolo au scăzut faţă de zilele precedente. Iar faptul că nouarul interist a revenit cu mesajele de dragoste către Inter pe contul său de Twitter (de ce nu a putut să o facă de când a început întreaga poveste?), precum şi foarte probabilele discuţii cu oficialii clubului privind un nou contract sunt semne evidente că ne îndreptăm spre o pace din care câştigă nu doar jucătorul, ci întreaga echipă şi fanii săi. Un discurs asemănător şi în cazul lui Mancini, care ar fi primit asigurări că situaţia sa va fi discutată în perioada următoare.

În condiţiile în care principalele rivale la un loc pe podium, Napoli şi AS Roma, şi-au vândut cei mai buni jucători la Juventus, în timp ce Inter şi-a păstrat toate numele importante, ba a şi adăugat câteva, îndeplinirea obiectivului ar trebui să fie o formalitate pentru nerazzurri. Pentru asta, însă, este nevoie în primul rând de linişte şi de o atmosferă bună în vestiar. Mancini şi Icardi aproape au dinamitat-o, iar fostul preşedinte, Massimo Moratti, nu a ratat ocazia de a trimite săgeţi către cei doi, într-un scurt interviu din Gazzetta dello Sport.

Nu ne rămâne decât să să sperăm că vorbele lui Moratti au fost ultimele zvâcniri ale unei veri mult prea fierbinţi.
3 thoughts on “TRANSFERUL LUI CANDREVA ŞI NEGOCIERILE PENTRU GABIGOL CONSOLIDEAZĂ LINIŞTEA LA INTER

 1. alex21

  Daca vine Gabigol asta si pleaca Icardi tot nu rezolvam nimic dar daca vine si nu pleaca niciun jucator important atunci da inseamna ca suntem pe drumul cel bun…nu stiu daca e chiar formalitate locul 3…Roma a adus si ea cate ceva chiar daca l-a pierdut pe Pjanic iar Napoli mai are in cont vreo 60 de milioane din transferul lui Higuain

  Reply
 2. MishuB

  Am vazut ca Ausillo incearca sa il aduca si pe Biglia. Ar fi o treaba. Am intari mijlocul si Kodogbia ar avea mai multa libertate sa face ceea ce facea si la Monaco.

  Totusi…intrebarea e cine pleaca?

  Forza Inter!

  Reply
 3. inter4ever

  Până nu se termină perioada de mercato, încă nu pot sta foarte liniștit 🙂 citesc că Wanda a plecat iar la Londra chemată de Arsenal, agentul lui Perisic zice că omu’ lui s-ar putea transfera prin Premier, Eder ar vrea si el undeva unde să joace titular, plus că fundași laterali eu zic că tot n-avem, desi în lot sunt o grămadă; vara e încă lungă…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *