.
.

.

WEEKEND-UL PERFECT AL INTERULUI


Nu-mi amintesc când Inter le-a oferit ultima oară fanilor atâtea satisfacţii într-un weekend. Ieri, echipa Primavera s-a calificat într-o manieră impresionantă în finala turneului de la Viareggio. Astăzi, băieţii lui Mancini au obţinut a doua victorie consecutivă în campionat. Într-o perioadă dificilă şi în care viitorul pare incert, ceea ce s-a întâmplat în aceste două zile reprezintă o adevărată injecţie de moral pentru suporterii nerazzurri, greu încercaţi în lunile recente.

Weekend-ul perfect al Interului a început sâmbătă, când puştii lui Stefano Vecchi şi-au luat revanşa în faţa Romei, echipa care îi eliminase în sferturile Cupei Italiei, şi s-au calificat în finala Turneului de la Viareggio. Micii nerazzurri s-au impus cu un categoric 4-0 şi vor juca în ultimul act cu un alt adversar căruia trebuie să îi plătească nişte poliţe. Este vorba despre Verona, împotriva căreia Bonazzoli&co. au suferit singura înfrângere din campionat.

Ca o demonstraţie a forţei pe care o are squadra lui Vecchi, contra giallorossilor a strălucit un jucător diferit faţă de alte meciuri din competiţie. Este vorba despre ghanezul Samuel Darko Appiah. Atacantul care nu a împlinit încă 18 ani a intrat pe teren (e un fel de a spune teren, pentru că suprafaţa pe care s-a jucat cu greu poate fi catalogată astfel) după o oră de joc, când Inter conducea doar cu 1-0, graţie golului marcat de Steffe, şi a avut un impact devastator.

Mai întâi a scos un penalty cu eliminare, transformat sigur de Bonazzoli, apoi a completat victoria cu o dublă, al doilea gol fiind înscris dintr-un alt penalty cu eliminare obţinut tot de el.

Finala se va juca luni, la Pisa, iar Inter Primavera are ocazia de a cuceri pentru a şaptea oară trofeul. Ultima oară a făcut-o în 2011, cu o generaţie în care străluceau Bardi, Biraghi, Crisetig, Faraoni, Alibec sau Dell’Agnello, acesta din urmă fiind şi golgheterul competiţiei în urmă cu patru ani.

Tot patru goluri a marcat şi echipa mare, duminică, la Bergamo, acolo unde Inter nu mai câştigase din 2008, atunci când pe bancă se afla tot Roberto Mancini. Rezultatul, 4-1 în favoarea nerazzurrilor, i-ar putea păcăli pe cei care nu au văzut meciul, pentru că nu a fost deloc o victorie atât de facilă precum pare (vom discuta mai pe larg mâine), dar, cu siguranţă, succesul de pe Stadio Atleti Azzurri d’Italia arată o dată în plus că lucrurile merg în direcţia corectă.

A fost, indiscutabil, show-ul lui Guarin. Columbianul a obţinut penalty-ul din care Shaqiri a marcat primul său gol în Serie A, a marcat o dublă splendidă şi a oferit pasa decisivă la reuşita lui Palacio, care a închis tabela. Pare o altă confirmare nu doar că Inter a redescoperit drumul spre victorie, dar şi că a recuperat un jucător care părea definitiv pierdut şi incapabil să facă pasul decisiv spre consacrare. Încrederea pe care i-a acordat-o Mancini începe să dea roade, iar faptul că fostul mijlocaş al lui Porto a fost implicat în ultimele şapte goluri înscrise de nerazzurri îl transformă în omul momentului în Italia.

Un weekend superb, care oferă motive de optimism chiar şi celor care, de obicei, sunt pesimişti. Aşteptăm şi altele la fel.
5 thoughts on “WEEKEND-UL PERFECT AL INTERULUI

 1. WooZie

  Inca 2-3 meciuri consecutive de genul asta si pot spune ca suntem pe drumul cel bun.

  Momentan un meci bun inseamna “o greseala”. Inainte pe vremea lui Mou era invers. Infrangerea cu Atalanta era considerata o exceptie si nu invers cum e acuma.

  Cat despre tineret normal ca ma bucur sa vad ca Inter domina la acest capitol dar totusi cred ca e o diferenta enorma intre primavera si echipa mare.
  Cati din echipa de tineret care a castigat in 2011 au ajuns la echipe cat de cat bunicele si sa joace in Europa League macar? Banuiesc ca nici Inter nu a stiut gestiona situatia cum trebuia dar totusi, nici macar un jucator nu a ajuns sa fie titular la echipa mare dupa 4 ani.

  Reply
 2. boboin

  al doilea meci consecutiv castigat la 3 goluri.
  este bine
  hai sa fim optimisti si sa speram ca era chestie de moral.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *