.
.

.

ZANETTI, PROTAGONIST ÎN MECIUL LEGENDELOR DE LA INTER ŞI REAL MADRID


Legendele noastre sunt la fel de bune ca legendele lor. În tradiţionalul demonstrativ anual Corazon Classic Match, disputat pe Santiago Bernabeu, Inter Forever şi Real Madrid Leyendas au încheiat la egalitate, scor 2-2.

Dincolo de caracterul caritabil al întâlnirii, evenimentul reprezintă şi un foarte bun exerciţiu de imagine, în special pentru Inter, care, odată cu preluarea clubului de către Erick Thohir, încearcă să câştige la acest capitol şi să intre pe o piaţă oarecum exclusivistă şi dominată de echipele potente din punct de vedere financiar.

Sigur, termenul de legendă este folosit forţat în cazul multor foşti jucători care au evoluat la Madrid, dar prezenţa unor nume precum Javier Zanetti, Ivan Cordoba, Francesco Toldo, Youri Djorkaeff, Luis Figo, Nicola Berti, Ivan Zamorano, Evaristo Beccalossi, Fernando Hierro, Zinedine Zidane, Emilio Butragueno sau Guti au asigurat partidei o reţetă importantă şi au făcut ca evenimentul să fie suficient de atractiv pentru public.

Deşi cu fire albe de păr sau chiar cu nişte burţi generoase în anumite cazuri, mulţi dintre cei care s-au aflat pe teren au dovedit că nu întâmplător, la un moment dat, au ajuns să îmbrace tricoul uneia dintre cele două echipe. Ba chiar a ambelor, în anumite cazuri. Numerele de virtuozitate şi de spectacol nu au lipsit, iar principalii responsabili au fost Zidane şi proaspătul retras Zanetti.

Image and video hosting by TinyPic

Il Capitano a marcat primul gol al Interului, cu un şut senzaţional din afara careului, şi a pasat decisiv la cel de-al doilea, reuşit de Choutos, grecul având nevoie de un demonstrativ pentru a înscrie în cele din urmă în tricoul nerazzurro. Prestaţia lui Zanetti nu reprezintă o surpriză, în condiţiile în care în urmă cu o lună era încă jucător activ, iar după execuţia de 1-1 mulţi s-au întrebat dacă nu cumva s-a grăbit să-şi anunţe retragerea.

Image and video hosting by TinyPic

Dacă pentru legendarul căpitan argentinian a fost ocazia de a oferii unele dubii în privinţa deciziei pe care a luat-o şi de a fi timp de câteva minute coechipier cu Beccalossi („În sfârşit, am jucat şi cu el, ceva ce lipsea din cariera mea”), pentru Walter Zenga a fost momentul în care, parţial, şi-a îndeplinit un vis. Acela de a antrena Interul: „Ar fi fost frumos să o fac pe San Siro, dar este timp”.

Pe teren s-a terminat la egalitate, însă adevăraţii câştigători au fost fanii, care i-au putut admira din nou pe cei care, în trecut, le-au oferit numeroase momente de bucurie.

Foto: inter.it
One thought on “ZANETTI, PROTAGONIST ÎN MECIUL LEGENDELOR DE LA INTER ŞI REAL MADRID

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *